Excursii Locale

Descopera obiceiuri stravechi si traditii ale localnicilor.

Imagineaza-ti cum ar fi sa descoperi secrete pastrate de sute de ani? Ei bine, noi te ajutam sa descoperi cel putin unul: Secretul painii coapte in cuptor cu lemne!

Tot ce trebuie sa faci este sa te inscrii la Atelierul de paine ce se organizeaza in gospodaria gazdei noaste, iar restul ramane in seama noastra!

Aici o sa afli cum se framanta corect painea, cat trebuie sa stea la dospit, la copt si, bineinteles, puteti sa va bucurati de gustul painii de casa facute de dumneavoastra!

Recomandat: cupluri, familii cu copii, pensionari, grupuri.

Noi asiguram transportul de la pensiune la atelierul de paine (doar la cerere), gazda noastra vine cu produse locale si cunostinte despre traditii si obiceiuri din zona, dumneavoastra veniti cu buna dispozitie.

Durata: 4-6 ore

Tarif: 30 lei/persoana, reducere copii sub 12 ani – 50%

Grup minim: 6 persoane (fara copii sub 12 ani)

Transportul se asigura la cerere, contracost, in functie de locatia pensiunii.

Atelier de paine

Sigur ai auzit de Lacul Colibita, poate l-ai si vazut deja! Sau poate doar te gandesti sa ne faci o vizita si nu stii ce poti face intr-un sejur in zona!? 

Noi iti propunem o drumetie pe un traseu la alegere:

  1. Taul Zanelor – daca vrei sa descoperi legendele din zona si, de ce nu, niste zane misterioase; trebuie doar sa ai conditie fizica buna, sa poti tine pasul cu grupul pe cativa km buni (6-15 km in functie de punctul ales pentru plecare) si echipament adecvat, apa, mancare. Recomandat: cupluri, grupuri, familii cu copii. Durata: 2-6 ore, in functie de punctul de plecare.
  2.  Vf. Bistricior – daca vrei sa ajungi cat mai aproape de cer (1990 m); ai nevoie de o conditie fizica foarte buna, avand in vedere ascensiunea destul de dificila, echipament adecvat, apa, mancare. Recomandat: cupluri, grupuri, persoane cu o conditie fizica foarte buna. Durata: 7-9 ore

Pentru ambele trasee va punem la dispozitie ghid montan!

Pentru ca ne place sa gasim locurile in buna ordine, avem grija sa nu lasam nicio urma a trecerii noastre pe aici, asa ca toate ambalajele, pet-urile si sticlele se vor intoarce in ghiozdanul dumneavoastra pana la cel mai apropiat cos de gunoi!

Tarif: 35 lei/persoana, reducere copii sub 12 ani – 50%

Grup minim 10 persoane (fara copii sub 12 ani)

Drumetii montane

O experienta nemaipomenita alaturi de oameni nemaipomeniti care va servesc ospitalitate la felul intai, dar ca desert povestiile de alta data.

De cele mai multe ori nici nu stim de existenta lor, sunt oameni batrani pe care ii ignoram, trecem pe langa ei fara sa ne dam seama de cat de multe avem de invatat de la ei. Noi va invitam sa ii vizitam impreuna, sa descoperim lucrurile frumoase (si bune) ce ies din mainile lor.

Vom vizita o valtoare (masina de spalat model XXL , pentru cergi, covoare, toale), o cojocarie unde veti vedea cum se fac cojoacele si pieptarele, de cata munca e nevoie pentru a obtine produsul finit, o velnita unde veti descoperi tot procedeul de prelucrare a fructelor pentru a obtine tuica.

Traseul mestesugurilor

Tablete, telefoane,televizoare, laptopuri… ce ne-am face acum fara ele?

 Si totusi, nu departe de noi se intampla lucruri minunate care raman neobservate sau nestiute. Haide cu noi sa descoperi cum isi petreceau timpul oamenii satului de altadata. De la mic la mare, fiecare isi va gasi o indeletnicire. Fie va invata sa coasa o ie, un semn de carte, sa toarca sau sa cante cantece vechi de sute de ani, specifice zonei, fie poate invata sa joace, sau poate degusta din produsele locale puse la dispozitie de gazda noastra. Va asiguram ca o seara in sezatoare va va schimba perspectiva asupra vietii satului.

Durata: 4-6 ore

Tarif: 30 lei/persoana, reducere copii sub 12 ani – 50%

Grup minim: 6 persoane (fara copii sub 12 ani)

Transportul se asigura la cerere, contracost, in functie de locatia pensiunii.

Sezatoare

Alte Activitati

Umpleti-va timpul cu frumoasele activitati care se pot face in zona

Catarat

Plimbari cu bicicleta

Viziteaza Lacul Colibita

Colinda Pasul Tihuta

Un mic tur a lacului colibita